+359 897 600 600
info@sunreal.bg
Всеки пети апартамент в Русия струва над 250 хил. евро

Значително по-ниски са цените на жилищата в популярни за руските купувачи дестинации в чужбина, сред които и България

Всеки пети апартамент в Русия струва над 250 хил. евроЦената на всеки пети апартамент в Русия надхвърля 10 млн. рубли (близо 250 хил. евро), сочат данни от проучване на портала „Мир квартир“, цитирани от РИА Новости.

Експертите отбелязват, че за последната половин година броят на евтините жилища в Русия е намалял с 1% - днес за по-малко от 1 млн. рубли (близо 25 хил. евро) може да се купят едва 2% от апартаментите.

„Основната част от по-евтините жилища се намират в неголеми градове. Например, в град Родники в Ивановска област в категорията „до 1 милион“ попадат почти 88% от всички имоти“, коментира директорът на портала Виктор Щеблецов.

Той обяснява, че през последната половин година качествените и не много скъпи жилища са намерили своите купувачи, а за продажба са останали само най-невзрачните варианти.

Най-евтиният апартамент в Москва днес струва 4,48 млн. рубли (111 хил. евро), се посочва в съобщението на компанията.

Същевременно средните цени на жилищата в популярни за руските купувачи дестинации в чужбина са значително по-ниски, отбелязва специализираният портал за имоти в чужбина Prian.ru.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в България през първото тримесечие на 2011 г. възлиза на 472 евро, или около 19 хил. рубли, посочва порталът, очевидно визирайки данните на НСИ, според които средната пазарна цена на жилищата у нас през първото тримесечие е 923,70 лв.

В Мюнхен, където е най-скъпата жилищна собственост в Германия, средната цена на кв. м през първото тримесечие достигна 3911 евро (156 хил. рубли).

Дори и най-евтините апартаменти в Москва се оказват доста по-скъпи от столиците на други популярни сред руснаците страни. Например двустаен апартамент в центъра на Прага може да се купи за 100 хил. евро (4 млн. рубли), а в столицата на Естония Талин може да се намери апартамент на цена 50 хил. евро (около 2 млн. рубли).

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
01/06/2011 09:28:31Цените на жилищата в САЩ паднаха на 8-годишно дъно
Няма да се изненадам, ако цените продължат да падат до края на тази година, а може би и през следващата, коментира анализатор Цените на жилищата в 20-те водещи американски града са паднали през март до най-ниските си нива от 2003 г. - знак, че след две години на икономическо възстановяване жилищният пазар в САЩ ...
01/06/2011 09:24:33Чакат раздвижване на инвестициите в имоти у нас, когато пазарът в Полша прегрее
Вече се забелязва повишена активност на малките пазари в Югоизточна Европа, като до края на годината броят на сделките се очаква да се увеличи, смятат специалисти Инвестиционният пазар на бизнес имоти в България и Румъния ще започне да се раздвижва, след като установените пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ...
31/05/2011 09:36:03Истанбул е нов хит за недвижими имоти
Мегаполисът е оазис на инвестициите в сектора, сочи анализ на Global Property Guide След като Турция отговори на международната финансова криза с впечатляващ ръст и скорост, много инвестиционни експерти поставяха „горещите точки” в страната – като Истанбул, сред най-подходящите за здравословно ...
31/05/2011 09:24:12Недостроените маломерни двустайни изчезнаха от пазара
Предлагането на недостроени маломерни двустайни апартаменти в провинцията продължава да пада, въпреки това в повечето големи градове средните офертни цени вървят надолу, сочи статистиката на сайта imot.bg. В някои областни центрове предложенията в сегмента се броят на пръсти. За последните 6 месеца от ноем...
31/05/2011 09:22:22Новини Експерти: Операторите на молове „трябва да станат по-дръзки“
Качествените развлекателни събития са ключови за успеха на модерния търговски център, смята Фредерик Фонтен от холандската Corio Строителните предприемачи и операторите на търговски центрове трябва да станат по-дръзки в развитието на своята концепция за моловете, за да привлекат и задържат интереса на клиентите,...