Най-популярните региони

+359 897 600 600
info@sunreal.bg
Тип
Най-популярните региони
ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

златни пясъци
златни пясъци


 
 
Златни пясъци е съвременен курорт с над 50-годишна история и традиции! Неповторимо съчетание от уникален природен парк, топла и чиста морска вода и фин златист пясък!
Златни пясъци е обявен за защитена територия през 1943 г. Туристическият комплекс е с площ от 177,13 хектара. По този начин, голяма част от парка е запазена в естествения ѝ вид, без човешка намеса. Близостта на морето, мекият климат и морският бриз са оказали силно влияние върху флората и фауната на парка ,поради което той силно се отличава от другите национални паркове. Гъстата широколистна гора, върховете на дърветата, увити в лиани, плавно се спускат към брега на морето.
 
Има множество ресторанти, спортни и развлекателни съоръжения, разположени както по протежението на плажната ивица, така и сред красивата зеленина. Златистият плаж започва буквално от подножието на гората, а лечебните минерални извори са огромното богатство на курорта.
Курорт „Златни пясъци“ е носител на „Син флаг“ - престижна международна награда за екологично чист курорт. Плажната ивица на курорта е с дължина 3,5 км. и на места ширината ѝ достига до 100м. Плажът е равен, покрит със златист ситен пясък и е известен като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа. Морското дъно също е пясъчно и равно. Тук няма скали и резки промени в нивото на дъното.


Чистите и спокойни морски води са с ниско съдържание на сол (по-ниско от това в Средиземно море). В тях няма опасни за човека риби и животни, което ги прави подходящи за деца и дайвинг.
Климатът е мек, умереноконтинентален, близък до климата на известните средиземноморски курорти.
 
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ >>
   
ВАРНА

варна
варна


 

Варна е един от най-древните градове в Европа. През VI в. пр. н.е., привлечени от необикновеното спокойствие на Черно море в този регион, гръцки мореплаватели от гр.Милет, достигнали бреговете на траките и след дълги войни успели да създадат своя колония.

През древността, градът е бил известен под името Одесос. На това място се преплитат няколко културни пласта - античност, средновековие, епохи на националното възраждане и съвременност.. Неслучайно, именно тук, в покрайнините на Варна при разкопките на „Варненския некропол“ е открито най-древното златно съкровище на планетата (IV хил. пр. Хр.), което днес е изложено във Варненския археологически музей.

Близостта на морето оказва силно влияние върху умереноконтиненталния климат на Варна. Пролетта тук е прохладна, лятото – умерено топло, есента – спокойна, а зимата – мека. Великолепните плажове и топли минерални извори, течащи векове наред във Варна и в нейните покрайнини определят развитието на града като световно известен туристически център. През 1926 г. Варна е обявена за морски курорт.


Варненският регион е един от основните научни и културни центрове на страната.
Тук има четири висши учебни заведения. Град Варна е един от най-динамично развиващите се градове. Във Варна се намират съвременно международно летище, най-голямото пристанище в страната, яхтено пристанище, железопътна гара, а оживените магистрали и пътища правят пътуването към Варна бързо, леко и удобно. Варна е един от най-важните транспортни възли в Югоизточна Европа. Множество фериботи потеглят от тук към Грузия, Украйна, Турция и други страни.
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ВЪВ ВАРНА >>
   
СВЕТИ ВЛАС

свети влас
 
 
Свети Влас е уютно курортно градче на Черноморското крайбрежие. Намира се на 2 км. от световно известният курорт Слънчев бряг, на 30 км от летището в гр. Бургас и на 10 км от старинния град Несебър.
От благоустроените пясъчни плажове на Свети Влас, простиращи се на дължината от около 1 км по протежение на морето, се открива панорама към старинния Несебър и великолепните планински склонове.
Свети Влас е семеен курорт с уютна атмосфера, а в близост до градчето се намира и развлекателната зона на к.к. Слънчев бряг, което няма да позволи на почиващите да скучаят. Развитието и ежегодното усъвършенстване на инфраструктурата на Свети Влас – неговите ресторанти, магазини, кафенета, тенис кортове, фитнес центрове и яхтклубове ще направят вашата почивка незабравима.
 
Разположен между планинския хребет на Стара планина и Черноморското крайбрежие, Свети Влас предлага на своите гости прекрасно съчетание от морски и планински въздух, което прави курортът подходящ за хора със заболявания на дихателната система.
 
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СВЕТИ ВЛАС >>
   

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

слънчев бряг
 
 

Слънчев бряг е най-големият и известен курорт, с най-развита инфраструктура и почивна база. Намира се на 30 км на север от Бургас и на 434 км на изток от София. Курортът се простира по протежението на залива на курортното градче Свети Влас на север и чак до Несебър на юг.

Курортът е известен със своите уникални природни плажове, разположени в залива. Дължината на плажната ивица тук достига 9 км. Финият пясък и полегатият бряг са идеални за семейна почивка с малки деца. Слънчев бряг е най-активно развиващият се район на южното крайбрежие и се намира в подножието на Стара планина.
Слънчев бряг разполага със съвременна инфраструктура и предлага изобилие от развлекателни комплекси, ресторанти, барове, аквапаркове, тенис кортове, балнеологични центрове. Курортът е награден с авторитетното международно отличие „Син Флаг“ за доказани екологични предимства на Черноморското крайбрежие.
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ >>
   

НЕСЕБЪР

несебър
несебър

 
Несебър е приказно красив град разположен на малък скалист полуостров, свързан със сушата чрез тесен провлак. Особено очарование на града придават съхранените средновековни църкви и постройки от XIX век и малките калдъръмени улички. Несебър е един от най-красивите градове в България. Старинните му църкви представляват причудлива смесица от славянски и византийски архитектурни традиции.
Несебър е най-посещаваният град по българското Черноморие. В него се съчетават крепостни стени от времето на траките, жилищни и обществени сгради от елинската епоха, средновековни църкви и жилища от епохата на Възраждането, а на север и на юг от града се простират обширни плажове с естествени пясъчни дюни.

Новият Несебър предлага удобни транспортни връзки със старата част на града и с курорта Слънчев бряг. На всяка крачка, могат да бъдат намерени ресторанти, кафенета и таверни, предлагащи ястия от току-що доставени от рибарите морски дарове, приготвени по стари рецепти от българската национална кухня. Голяма част от ресторантите в Стария Несебър са специализирани в приготвянето на екзотични морски ястия.

Град-музей Несебър е паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО. Този старинен град очарова със своята необикновена красота и атмосфера и затова се посещава от хиляди туристи.

 
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В НЕСЕБЪР >>
   

СОЗОПОЛ

созопол
созопол

 
Созопол се намира на 30км южно от Бургас, разположен на живописен полуостров в южната част на Бургаския залив. Созопол (АполонияПонтика) е основан от милетските гърци през VI в. пр. н. е. и е един от най-древните гръцки колонии по Черно море. По-късно е наречен Созополис т.е. „град на спасението“.


В наши дни Созопол е особено привлекателен за истинските ценители на старинната архитектура и романтична атмосфера. В продължение на много десетилетия, тесните и стръмни павирани улички на Созопол, неговите дървени къщи с издадени еркери и червени керемиди привличат артисти, художници и поети, и именно в тези къщи може да откриете неповторимата прелест на Созопол.

Созопол предоставя на своите посетители разнообразни развлечения – водни ски, скокове с парашут, летене с парапланер, дайвинг, „воден банан“, водни пързалки, сърфинг, скутери. На брега могат да бъдат намерени множество магазини, ресторанти, таверни, кафенета, барове и дискотеки. За малките посетители има изграден увеселителен парк с детски атракциони, а в курорта има множество люлки и пързалки.


 
ПРЕГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СОЗОПОЛ>>
   
Подобни статии
25/05/2016 Региони
...