Има повече продадени имоти Шумен за последната година

+359 897 600 600
info@sunreal.bg
Има повече продадени имоти Шумен за последната година

имоти шуменПазарът на имоти Шумен върви нагоре

Раздвижване на пазара на имоти Шумен отчита статистиката. Обемите продажби растат, повишава се и интереса към тях. Кои са причините за подема – нека да разгледаме няколко от тях.

Кой се интересува от предлаганите имоти Шумен

Факт е, че през последните две години икономиката в града се възражда. Индустриалния парк привлече нови инвеститори и вече изглежда по коренно различен начин. Това, от своя страна, привлече работна ръка и даде възможност за повишаване на доходите на населението. Отдавна планирани покупки започват да стават реалност именно по тази причина – хората се чувстват много по-уверени във финансово отношение и по-лесно се осмеляват да направят покупка на жилище. Разбира се, този процес е подпомогнат и от поведението на банките. Изгодните услови по ипотечни кредити оказват своето положително влияние в тази насока.

Инвестиция в имоти в Шумен

Пазарът се оживява през лятото. Това е времето, когато работещите в чужбина се връщат в града за летен отдих. По традиция, те се интересуват от инвестиция в имот. А вариантите не са малко - що се отнася до жилищните имоти, също и до бизнес имотите.

Местата за ново застрояване с имоти в Шумен намаляват

Поскъпването на имотите в централната частна е най-осезателно. Основната причина за това е невъзможността строителните компании да намерят подходящи свободни парцели и новото строителство там се случва много трудно. Жилищата в центъра се продават за средно 580 евро/кв.м. С 10-тина% по-скъпи са офис площите, които са предимно в кооперации, най-често на партерен етаж.

Покупка на имот в Шумен с търговска цел

Да се закупи магазин не е трудно, предлагане има. Хубаво е, че много от имотите, подходящи за тази цел, се намират на оживени места. Партерните помещения преобладават, самостоятелни постройки се намират трудно. Продават се за средно 700 евро/кв.м. По-ниска е цената, която трябва да се плати за придобиване на заведение, но трябва да се отбележи, че изборът при тях е ограничен.

Планирате покупка на имот в Шумен? Напарвате своя добър избор на: www.domaza.bg/имоти_шумен/
ТОП Имоти

Свободни апартаменти: 5

Цена
от 162 926 лв.
до 597 569 лв.

Цена
от 42 512 лв.
Град: Равда

Свободни апартаменти: 4

Цена
от 90 229 лв.
до 352 243 лв.

Свободни апартаменти: 17

Цена
от 154 508 лв.
до 266 302 лв.

Цена
от 77 027 лв.
Подобни статии от този сайт